Popularitate

Publicat în: October 4, 2023

Popularitate

Chiar așa, de ce iubim magazinele second hand? Cu toții știm că în ultimii ani s-a pus foarte mult accent pe reciclarea și protejarea mediului înconjurător. Dar aici nu era vorba despre plastic, carton și alte materiale reciclabile?

Cara Teodora

Specialist în modă

Ei bine, nu. Află că și industria textilă se confruntă cu probleme la acest capitol, consumând o cantitate imensă de material textil în fiecare an, la nivel mondial. Ce putem face noi în această privință? Să încurajăm și să adoptăm moda sustenabilă! În acest articol îți vom prezenta ce înseamnă acest concept, de unde poți cumpăra articole vestimentare, avantajale și beneficiile pe care le ai, dar și ce poți găsi într-un magazin second hand.

Ce este moda sustenabilă?

Dorim să clarificăm încă de la început, că moda sustenabilă reprezintă producția articolelor vestimentare din materiale reciclabile, protejând atât mediul înconjurător, cât și persoanele care participă la producția acestora. Deci care este legătura între acest concept și magazinele second hand? Practic magazinele second hand importă haine din Europa și nu numai, le trec printr-un proces de selecție și igienizare pentru a fi siguri că nu există nicun pericol pentru sănătatea clienților, iar apoi le pun la vânzare, de unde vor fi cumpărate de către noi. 

moda sustenabila

Magazinele second hand – Din ce în ce mai populare

Trendul second hand a devenit în ultimii ani, din ce în ce mai popular printre români. Conform unui raport realizat de ThredUp, valoarea pieței second hand a trecut anul trecut de 177 de miliarde de dolari, estimându-se că până în 2027 să depășească 350 de miliarde de dolari. Dar cine susține cel mai mult acest trend și cine sunt clienții fideli? Considerând-o o modalitate mai ieftină și mai prietenoasă cu mediul înconjurător, generațiile Z și Millenials sunt categoria cea mai dispusă să cumpere din magazinele second hand. 

O mulțime de stiluri 

Stiluri precum vintage, sport, casual, elegant, clasic, boho-chic și nu numai, te așteaptă cu nerăbdare în magazinele second hand să le oferi o nouă viață. Fie că ești în căutarea unei rochii unice, vintage, care să te facă să te simți că trăiești în anii ‘20 sau a unor pantaloni de sport de la Adidas din colecțiile vechi, magazinele second hand putem afirma clar că sunt pentru absolut toată lumea. Nefăcând discriminări legate de stil, mărime sau buget, aici te vei simți „ca acasă” indiferent dacă ești pasionat de fashion sau doar în căutarea unor piese cu care să îți completezi ținuta. 

stiluri magazine second hand

Modele unice și autentice

Cu siguranță ai pățit să îți achiziționezi o pereche populară de sneakersi sau o bluză superbă din magazinele cunoscute și în următoarele săptămâni să o vezi pe aproape toată lumea din orașul tău. Parcă nu mai are niciun farmec, să fiți toți îmbrăcăți la fel, nu? Nici nu vrem să ne imaginăm că te duci la o petrecere și o altă invitată are aceeași rochie că tine. Ei bine, atunci când ești client fidel al magazinelor second hand, aceste probleme devin inexistente. De ce? Pentru că în magazinele second hand există o singură bucată, toate hainele venind dintr-o gama largă și diversificată de articole. Exact ca în zicala, „Ce-i al tău, e pus de o parte”, aici poți fi sigur că nu vei mai întâlni pe altcineva, îmbrăcat la fel ca tine. 

Top-ul magazinelor din țară

Cum ne dăm seama dacă un magazin second hand este bun? Sunt mai multe criterii după care ne putem ghida, însă considerăm că și părerea clienților care au pășit deja pragurile acestor magazine este demnă de luat în considerare. Așadar, hai să vedem care sunt magazinele cu cele mai mari review-uri și ce au acestea de oferit. 

magazin second hand monda bucuresti

Monda București

Magazinele Monda București le poți găsi în mai multe locații în București precum Pantelimon, Obor, Ion Mihalache și Doamna Ghica. Din punctul nostru de vedere, acest magazin second hand este un paradis al brandurilor deoarece aici poți găsi atât genți și portofele Michael Kors, Guess și Dior, cât și cămăși și tricouri Tommy Hilfigher, US Polo, Ralph Lauren și nu numai. Dacă nu ai răbdare să mergi în fiecare săptămână în magazine să cauți articolele preferate, află că pe site-ul lor găsești zilnic oferte și noutăți legate de marfă. 

Adresa: Bulevardul Ion Mihalache 45, București

magazin second hand humana cluj

Humana Second Hand

Despre lanțul de magazine Humana știm deja că ele excelează atât prin calitatea hainelor, cât și a prețurilor foarte mici. Fie că îți doreșți să achiziționezi articole pentru casă sau articole vestimentare, la Humana Second Hand vei găsi mereu variantele potrivite. Situat pe Strada Emil Isac, acesta este foarte accesibil și ușor de găsit, așa că nu va trebui să îți faci griji din acest punct de vedere. De asemenea, fii cu ochii în patru, căci aici vei găsi mereu oferte și reduceri, cărora pur și simplu nu le poți rezista. 

Adresa: Strada Emil Isac, Cluj-Napoca

magazin second hand m&c timisoara

M&C – Magazin Haine Second Hand

Magazinele M&C sunt recunoscute în mai multe orașe din țară, ca fiind magazine cu produse de calitate superioară, importante din Anglia din care poți achiziționa atât articole la bucată, cât și haine second hand en gros. Pe lângă asta, cei de la M&C au implementat și un proiect care promovează sustenabilitatea, și anume „ O nouă viață”, care te încurajează pe tine, iubitor al modei, să oferi un viitor, hainelor cu trecut.

Adresa: Calea Sever Bocu 80, Timișoara

magazin second hand j’adore iasi

J’adore – Outlet & Second Hand

Despre J’adore – Outlet & Second Hand  atât noi, cât și clienții magazinului avem numai lucruri bune de zis. Este unul dintre cele mai mari magazine de haine second hand din Iași, iar avantajul este că atât prețurile, cât și calitatea sunt pe măsura așteptărilor. Te întrebi probabil de ce i-ai alege pe ei? Ei bine, datorită varietății hainelor, de la tricouri de fotbal pentru cei sportivi, până la rochii de damă second hand elegante și perfecte pentru a ieși în evidență

Adresa: Strada Sfântul Lazăr 3, Iași

magazin second hand mely boutique oradea

Mely Boutique

Preferați cumpărăturile în magazine, însă nu aveți atât de mult timp la dispoziție pentru a căuta ceva care vă place? Mely Boutique este un magazin de haine second hand care ne-a impresionat prin modelul lor de business. Marfă nouă se aduce zilnic și este postată pe pagină lor de facebook. Dacă găseșți ceva ce îți place, ai posibilitatea de a rezerva sau chiar de a cumpăra și de a ridica din magazin. Interesant, nu-i așa?

Adresa: Strada Blaise Pascal 10, Oradea

Concluzie

Te-am convins acum că magazinele second hand pot fi o opțiune extraordinară dacă decidem să le dăm o șansă? Nu mai sta pe gânduri și contribuie și tu la protejarea mediului, în timp ce ieși în evidență cu cele mai autentice outfit-uri de buget!

 

Distribuie articolul

Rămâi conectat cu noutățile

Abonează-te la newsletter și descoperă cum să ai cele mai cool ținute, la cele mai mici prețuri!

Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale.

©2023 Hainesecond.ro - Toate drepturile rezervate.